söndag 20 mars 2016

Fetaostsfylld spetspaprika


Enkel, snabbt och gott tilltugg. Sötgrillad spetspaprika med krämig fetaostcréme.

Ingredienser

Tid: 30 min

100g Philadephiaost
1 tsk citronsaft
100g fetaost
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk timjan
2 röda spetspaprikor
salt, peppar, oregano


  1. Sätt ugnen på 250°C
  2. Skär av locket på paprikan och kärna ur den
  3. Dela den i 5- 6st cylindrar, ca 2-3 cm tjocka.
  4. Smula ner feta osten i en bunke och rör ihop den med Philadelphiaosten, pressad vitlök, finhackad timjan, oregano och smaka av med salt och peppar.



Lägg en paprikacylinder i handen med öppningen uppåt och pressa i oströran med en sked. Lägg paprikan på en plåt med bakplåtspapper. Osten kommer rinna ut ur paprikan, så du vill inte behöva stå och rengöra plåten sen. Kör du på grillen rekommenderar jag att du använder folie under.

Efter 20 min i ugnen ska paprikan se sotad ut och lite skrynklig. Osten har runnit ur, men det trimmar du bara med en kniv och skär bort/puttar in överflödig ost.

Gott grilltilltugg eller som en tapasrätt! Servera gärna med en öl eller lätt Pinot Noir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar