söndag 20 mars 2016

Ugnsrostad knippmorot med solrosfrön & citronzest

Fräsch plockrätt med nötig och sötsyrlig karraktär.

Ingredienser

Tid: ca 20 min

1 knippe morötter
1 dl solrosfrön
1/2  Citron, zest & saft
1 msk färsk, klippt persilja
1 msk honung
Olivolja
Flingsalt
peppar


  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Tvätta av morötterna och dela dem på längden
  3. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja
  4. Strö flingsalt & peppra
  5. Ringla honung över
  6. Pressa hälften av citronsaften över allt
  7. Blanda med händerna
Ställ in formen i ugnen i ca 20 min. Du ser när de börjar se klara ut med en frestande god grillyta.
Under tiden rostar du solrosfröna i lite olja. När de börjar knäppa är de klara.

Pressa den sista citronsaften över och riv citronzest. Blanda. Servera till en kötträtt eller som komplement till en sallad. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar